| Tytuł: | Nawroty |
| Autor: | Ela 7.9.2011, 13:28 |
| Witam. Mam raka piersi. Jestem tym faktem bardzo podłamana. Koleżanka mówiła mi, że pomimo odjęcia całej bądź kawałka piersi, po pewnym czasie mogą być przerzuty. Proszę powiedzcie mi czy to prawda? | |
| Tytuł: | Nawroty |
| Autor: | Maria 29.11.2011, 11:43 |
| Rak piersi w I i II stopniu zaawansowania jest w 90% chorobą wyleczalną a jeżeli stan jest bardziej zaawansowa to w każdej następnej grupie szansa na ca lkowite wyleczenie maleje o 25%.Tak wygląda statystyka według której ja i mój kot mamy po trzy nogi.KAŻDY PRZYPADEK JEST INNY!TRZEBA WIERZYĆ ŻE UDA SIĘ WYGRAĆ Z GADEM czego życzę z całego serca.Proszę wejść na stronę xxx Znajdzie tam Pani dużo informacji fachowych jak również historię wielu kobiet które wygrały z tą chorobą.Pozdrawiam Maria | |
Białaczka jest chorobą nowotworową. Rak krwi, bo tak jest nazywana ta choroba, polega na nieprawidłowym wzroście w całym organizmie białych krwinek, zwanych leukocytami jednego typu.
Cysta
W większości przypadków cysty tworzą się w jajnikach, ale tylko w 10 - 15 % pojawiających się przypadków jest to charakter nowotworowy.