|
(katrin) |
|
|
Znalazłam taką ulotkę o mumio:
Mumio - Pradawny tajemniczy środek leczniczy na wiele chorób
Ta zagadkowa substancja jest uważana i ceniona od wieków, za swoje wspaniałe właściwości lecznicze.
Posiada unikalny skład chemiczny; witaminy z grupy B, olejki eteryczne, sterydy, kwas hipurowy i benzoesowy, oraz ponad 50 mikroelementów; chrom, krzem, glin, żelazo, magnez, sód, fosfor, bar, wapń, potas, srebro, miedź, cynk, tytan, ołów, nikiel, bizmut, cynę, siarkę, wanad, beryl, mangan. .etc
Tubylcy nazywa mumio \\\"Krwią Gór\\\" lub \\\"Łzami Gór\\\".
Ponieważ występuje tylko w kilku miejscach, jest bardzo trudno ją zlokalizować, od wieków miejsca jej zbiorów są ściśle strzeżoną tajemnicą. Przez wiele lat, eksport mumio z Rosji był zabroniony, mumio było i jest uważane za narodowy skarb.
Ta rosyjska broń przeciw chorobom, nie ma sobie równej. Mumio w Rosji zostało dokładnie przebadane i oficjalnie licencjonowane do użycia medycznego. Jest ono tam bardzo znanym i szeroko stosowanym środkiem leczniczym wielu schorzeń.
My oferujemy naturalne oczyszczone oryginalne Mumio z Rosji i Kirgizji w płynie, dokładnie takie samo, które używane jest na dalekim wschodzie od wieków.
Przy:
chorobach nowotworowych, w tym także:
?białaczka,
?rak kości, kręgosłupa, osteoporoza,
?rak macicy, rak prostaty,
?rak przewodu pokarmowego,
?rak płuc i piersi,
?rak węzłów chłonnych (limfatycznych) i tarczycy.
Inne zastosowania :
?wrzodach przewodu pokarmowego, -wrzody żołądka i dwunastnicy,
?chorobach wątroby , nerek i trzustki.
?chorobach serca, nadciśnieniu i niedociśnieniu, żył i tętnic.
?różnych odmianach gruźlicy,
?procesach zapalnych, anginie, katarze, przewlekłych stanach zapalnych dróg oddechowych, ostre i przewlekłe bronchity, , zapalenia płuc.
?nadkwasocie i niedokwasocie żołądka,
?zapaleniu ucha środkowego i przytępionym słuchu,
?żylakach,
?cukrzycy, bólach głowy, migrenach, padaczce, półpaścu i trądziku,
?astmie,
?reumatyzmie, złamaniach kości, stanach pourazowych, dyskopatia, (przyspiesza regenerację tkanki).
?egzemie i łuszczycy,
?bezpłodności mężczyzn i kobiet,
?procesach zapalnych u kobiet, nadżerkach szyjki macicy i pochwy,
?hemoroidach,
?ropiejących ranach, poparzeniach, zainfekowanych ranach, uszkodzeniach skóry, poparzeniach, odleżyny, łojotokowe zapalenie skóry.
?do kuracji odmładzających,
Badania kliniczne i analityczne potwierdziły, że przyspiesza regenerację skóry, likwiduje podrażnienia, odbudowuje jędrność skóry oraz chroni ją przed przedwczesnym starzeniem się, wzmacnia włosy, działa korzystnie przy swędzeniu skóry głowy, pomaga w zwalczaniu łupieżu, niszczy gronkowca złocistego.
(więcej...) |
|
|
Szczepionka na raka szyjki macicy (KjakKobieta) |
|
|
Z publikowanych opinii szczepionka wykazuje 100% (np. silgard), prowadzono badania w wielu krajach. jej cena to około 500 zl za jedną ampułkę, dodam, że potrzebne są 3 iniekcje (druga dawka 2 miesiace po 1, a trzecia 6 miesiecy po pierwszej). Szczepionka uodparnia na 4 typy wirusa brodawczaka (6, 11, 16 i 18), ale jesli sie zaszczepimy nigdy nie ma gwarancji ze nie zachorujemy, dlatego, że nowotwór szyjki macicy nie powstaje tylko i wylacznie przez infekcję wirusem. Szczepiąc się zmniejszamy ryzyko, ale nie elimunujemy, dlatego nie wolno zaprzestać wykonywania regularnej cytologii czy przestrzegania odpowiednich zasad higieny. Jeśli w rodzinie występowały nowotwory układu rozrodczego warto zastanowić się nad zdeponowaniem DNA w banku DNA, np EBDNA, które daje ogromne możliwości szybkiej diagnostyki i czerpania wiedzy o chorobie występującej w rodzinie. (więcej...) |
|
|
Powiększenie śledziony (mazut_45) |
|
|
Zgadzam się z przedmówcą, za powiększenie śledziony odpowiedzialnych jest wiele chorób, np: borelioza, WZW czy mononukleoza. Zastanów się czy zbankować DNA jeśli masz ryzyko skłonności do chorób tego narządu. (więcej...) |
|
|
SZCZEPIONKI na raka (merida) |
|
|
ciekawe z tym bankiem, widzialam o nich material w wiadomosciach. chyba zaczne zbierac na bankowanie :) (więcej...) |
|
|
Szczepionka (Newada) |
|
|
Dobrym sposobem na szybkie wykrycie zmian zmian wystąpią pierwsze objawy choroby jest przeszukanie własnego materiału genetycznego na obecność mutacji powodujących np. nowotwory i zbankowanie DNA. (więcej...) |
|
|
mammografia (Iga_40) |
|
|
Badanie powinny wykonywać kobiety po 40 roku życia. Każde badanie cechuje się określoną czułością i wielkością wykrywanych zmian w piersiach. Najlepiej wykonać badania regularnie, a także badania genetyczne w kierunku mutacji genów powodujących nowotwór piersi. Dobrym sposobem na zapewnienie bezpiecznej przyszłości dzieciom jest przechowywanie swojej próbki DNA w specjalistycznym banku. (więcej...) |
|
|
Chłoniaki zarnicze jak i nieziarnicze. Zachodniopomorskie (Natalia) |
|
|
Poszukuję osób które walczą z chłoniakiem bądź są już po leczeniu i należą do ozdrowieńców:) To bardzo dla mnie ważne, chciałabym porozmawiać z osobami, które przeszły to co ja. Dziękuję z góry. Mój mail: netoperkaaa@xxx (więcej...) |
|
|
nowotwor trzustki (jan) |
|
|
Zastanów się nad zbankowaniem DNA, zwłaszcza w Twoim przypadku może to okazać się kluczowe w diagnostyce i profilaktyce tego nowotworu. (więcej...) |
|
|
http://tojefura.com (Nowa metoda wykrywania raka!Zrób test i ) |
|
|
Nowa metoda wykrywania raka!Zrób test na stronie http://xxx i przekonaj się czy jesteś zdrowy. (więcej...) |
|
|
objawy raka (njulena) |
|
|
jasne, ze nie mozna (więcej...) |
|
|
nowotwór żołądka (Jania) |
|
|
/czy/ nie leczone wrzody żołądka mogą prowadzić do nowotworu. Moja mama ma stwierdzone wrzody żołądka i nie chce ich leczyć, pije tylko jakieś zioła. Czy może dostać raka? (więcej...) |
|
|
Nawroty (Ela) |
|
|
Rak piersi w I i II stopniu zaawansowania jest w 90% chorobą wyleczalną a jeżeli stan jest bardziej zaawansowa to w każdej następnej grupie szansa na ca lkowite wyleczenie maleje o 25%.Tak wygląda statystyka według której ja i mój kot mamy po trzy nogi.KAŻDY PRZYPADEK JEST INNY!TRZEBA WIERZYĆ ŻE UDA SIĘ WYGRAĆ Z GADEM czego życzę z całego serca.Proszę wejść na stronę xxx Znajdzie tam Pani dużo informacji fachowych jak również historię wielu kobiet które wygrały z tą chorobą.Pozdrawiam Maria (więcej...) |
|
|
czym różni się nowotwór od raka (Izucha) |
|
|
roznica jest taka, ze rak jest zawsze zlosliwy, a nowotwor moze byc lagodny lub zlosliwy (więcej...) |
|
|
Podwyższone ryzyko (Łukasz) |
|
|
Witam
Ostatnio usłyszałem o czymś takim jak badania dla osób z grupy zwiększonego ryzyka zachorowalnością na nowotwór. Moja mama zmarła na raka płuc i tak się zastanawiam czy istnieje możliwość, że jest to dziedziczne i czy nie powinienem się przebadać. Jeśli tak to gdzie powinienem się zgłosić. Będę wdzięczny za pomoc.
pozdrawiam (więcej...) |

Białaczka jest chorobą nowotworową. Rak krwi, bo tak jest nazywana ta choroba, polega na nieprawidłowym wzroście w całym organizmie białych krwinek, zwanych leukocytami jednego typu.
Cysta
W większości przypadków cysty tworzą się w jajnikach, ale tylko w 10 - 15 % pojawiających się przypadków jest to charakter nowotworowy.